Sådan bygger I en stærk sammenbragt familie

1 feb, 2021 | 0 Kommentarer

At være en sammenbragt familie kan have visse udfordringer. Inden I blev en sammenbragt familie havde I højst sandsynligt nogle forventninger til, hvordan jeres hverdag skulle fungere når I flyttede sammen med den nye partner med særbørn eller ej. 

Der følger jo ikke en brugervejledning med når man flytter sammen med en ny partner, uanset om han/hun har børn med ind i forholdet. Så når forelskelsesperioden er ovre og hverdagen banker på vil du måske opdage at der dukker ting op som er lige så “bøvlet,” som det var i dit tidligere forhold.  

Du skal til at forholde dig til flere personer – bonusbørnene – nye svigerforældre – ny familie på partnerens side – partnerens venner – børnenes mor (kaldet biomor) – hendes familie og har du børn med ind i det nye forhold, gælder det samme for dem.

Det kan være en stor mundfuld…

netop fordi I er forskellige personer med forskellige værdier, holdninger, meninger og baggrund.  

Du og din partner skal til at lære hinanden at kende og det samme gælder børnene – de skal forholde sig til deres mors/fars nye partner.

Du har sikker boet alene med dine børn i en periode og I har fået skabt en hverdag ud fra din indgangsvinkel til børneopdragelse, daglige rutiner, børnenes ansvar (alt efter alder) og dit forhold til børnenes far og hans familie.

Stemmer det overens med dèt din nye partner bringer ind i den sammenbragte familie?

Har I fået sat nogle rammer for jeres sammenbragte familie som alle kan være rimelig tilfredse med?

Der kan dukke følelser op som du måske ikke er helt forberedt på. Det kan være i forhold til din partner, bonusbørnene, biomor og du skal finde en balance i din nye rolle som bonusmor. Det samme gælder din partner. Det kan være lige så svært for ham at finde balance i hans rolle som bonusfar. 

Tør du at reagere som du egentlig føler for hvad nu hvis din partner har svært ved at håndtere det? Får du sagt tingene højt (på en god måde) når du føler dig “ramt” i forskellige situationer eller er du konfliktsky?

Mange følelser på spil…

Alt efter hvordan du kom ud af dit tidligere forhold kan der være mange følelser på spil. 

Der kan bl.a. opstå frustration, afmagt,  irritation, vrede, tilbagetrækning, følelsen af ensomhed,  at være holdt udenfor, at være sat i baggrunden i forhold til biomor, jalousi, frygt for at miste din partner. Så du kan i den grad komme på overarbejde og der kan opstå konflikter som kan være svære at løse. 

Skal I have den sammenbragte familie til at fungere bedst muligt er det nødvendigt at I kan lytte til hinanden og snakke sammen på en fornuftig måde, netop for at undgå for mange uløste konflikter og vil skabe afstand imellem jer, i stedet for sammenhold.

Hvis I formår dèt vil I opnå et bedre kendskab til hinanden, hinandens følelser, meninger og værdier, måder at reagere på, bedre samarbejde, accept af at I er forskellige som personer, respekt for hinanden og mere balance i den sammenbragte familie. 

Det kræver tid! 

Jo mere tid I vælger at bruge på at lytte til hinanden,  lære hinanden godt at kende og få tingene til at fungere på en god og fornuftig måde, jo mere harmoni vil I opleve henad vejen. 

Og har I svært ved at snakke sammen og få det til at fungere, så søg hjælp! I påvirkes alle i den sammenbragte familie hvis tingene ikke fungerer.  Alternativet er at både I og jeres børn skal igennem endnu et brudt forhold. 

lone hauervig

Skrevet af Lone Hauervig

Jeg er født i 1958, er gift og har 2 børn, 2 bonusbørn samt en flok børnebørn. Jeg startede Sydjysk Parterapi i 2004 og har haft mange par og individuelle klienter igennem min klinik her på Skodborghusvej 4 i Vejen. Desuden har jeg arbejdet med familier, som har haft udfordringer i forhold til konflikter.

Andre blogindlæg

Kommentarer

0 Kommentarer

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book en tid til samtale