Følelsesmæssigt kaos i din rolle som bonusmor?

25 jul, 2020 | 0 Kommentarer

Har du svært ved at sætte ord på de ting og situationer der opstå?

I et forsøg på at bevare kontrollen over dit eget liv kan du komme til at reagere uhensigtsmæssigt på forskellige ting og sige ting, som du i bund og grund slet ikke mener. Når man bliver en sammenbragt familie – er der mange følelser på spil – både for voksne og børn. 

Og det er helt normalt!

Har du boet selv med dine børn i en periode – har I haft en dagligdag med rutiner, regler, opdragelse m.v.

Nu står du i en situation hvor din hidtidige dagligdag skal fungere sammen med en dagligdag som din partner har opbygget med sine børn sammen med deres mor eller som han har opbygget i sin tid som alenefar. 

Det kan være et PUSLESPIL at få det hele til at hænge sammen.

Du går måske på kompromis med dig selv i forskellige situationer, fordi du ikke vil fremstå som en dårlig bonusmor og et dårligt menneske (din tanke er måske:” hvordan ser omverdenen på mig”?) 

Ved du hvad?

Du skal ikke bruge energi på at forsøge at ændre den måde, som andre ser dig på som bonusmor. Det kan du alligevel ikke gøre noget ved!

HUSK – du gør helt sikkert det bedste du kan!

Jeg ved godt at mange kvinder forsøger at tilpasse sig forskellige situationer, når det handler om familien. Det er mange opdraget til – fordi de har set deres mor gøre det samme. 

Det er bare hårdt arbejde – for det er ikke muligt at gøre alle tilfredse – heller ikke dem der ser situationen udefra. 

Udvikling sker på basis af erfaringer og erfaringerne kommer henad vejen. At være bonusmor er ikke noget du naturligt har med i din bagage. Det er noget der skal læres. 

Du vil blive – eller er måske allerede – kastet ud i et følelsesmæssigt kaos, som kan være svært at finde rundt i. Det kan være ret ensomt!

Har I begge børn med ind i jeres sammenbragte familie vil I naturligt nok, begge beskytte jeres egne børn. I vil sikkert også synes at den måde I har opdraget jeres egne børn på, er den helt rigtige. Og det er den for hver af jer. Du vil måske komme til at opfatte det som en personlig kritik, hvis din partner irettesætter dine børn og omvendt. 

Rigtig mange sammenbragte familier splittes op igen, fordi udfordringerne bliver for store.

De praktiske ting, de negative følelser og konflikterne i dèt at være en sammenbragt familie, kan blive dèt der kommer til at fylde og ikke kærligheden, samarbejdet og de positive ting.  

Derfor er det så vigtigt at du og din partner sætter rammerne for jeres dagligdag og får snakket om de ting der opstår og de følelser I hver især har. I to voksne er nødt til at være ”rummelige” – selvom det nogle gange kan være svært. 

”Børnene har ikke valgt den situation I alle står i. De har det helt sikkert heller ikke let.

Bonusbørnene skal forholde sig til at du er kommet ind i deres liv med dine børn og har deres mor også fundet en ny partner, skal de også forholde sig til ham og hans eventuelle børn.

Har du selv børn skal de forholde sig til dín nye partner og hans børn og måske deres fars nye kæreste og hendes eventuelle børn.

For slet ikke at tale om de nye familier de vil få med. 

Det kan helt sikkert også skabe et følelsesmæssigt kaos for børnene”

Så JA, jeg kan godt forstå hvis du engang imellem får lyst til at give op. Det er helt OK!

For der èr rigtig mange ting at forholde sig til for både børn og voksne. 

lone hauervig

Skrevet af Lone Hauervig

Jeg er født i 1958, er gift og har 2 børn, 2 bonusbørn samt en flok børnebørn. Jeg startede Sydjysk Parterapi i 2004 og har haft mange par og individuelle klienter igennem min klinik her på Skodborghusvej 4 i Vejen. Desuden har jeg arbejdet med familier, som har haft udfordringer i forhold til konflikter.

Andre blogindlæg

Kommentarer

0 Kommentarer

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book en tid til samtale